Oli kiva eilen lähteä töihin, kun bussikuski kolaroi uuden hienon Toyota Avensiksen. No onneks koko juttu oli sen vika! Mutta onpa kiva ajella rikkinäisellä autolla!

Lähdin töihin eilen vähän vaille kuusi illalla. Ajattelin, että ruuhka aikaa ei enää ole ja saan ajella rauhassa. Autohallista ensimmäiseen valoissa olevaan risteykseen on matkaa n. 20m. Jäin punaisiin valoihin odottamaan vihreän vaihtumista. Olin ylittämässä isoa risteystä ja kääntymässä vasemmallepäin.

Samaan aikaan vastakkaisella puolella bussi odottaa myöskin valojensa vaihtumista vihreäksi.

Vihdoin valoni vaihtuu punaisesta vihreään. Katson ja varmistan vielä, että edestä ei kukaan aja suoraan (mikä on hyvin mahdollista) ja ryhmityn vasemmalle kaistalle,  koska vasemmalle olin kääntymässä. Samaan aikaan lähtee kuski ajamaan ja ryhmittyy myöskin jostain syystä vasemmalle kaistalle, vaikka hänen olisi pitänyt kääntyä (hänestäkatsottuna) oikealle kaistalle, koska oikealle hän oli kääntymässä. Ja kuika ollakaan kuuluu PAM!

TÖÖÖTTT!!! Hakkaan tööttiä, kunnes tajuan, että se oli aika iso kolaus ja varmasti jäi kiva jälki autoon.

- Voi v*ttu saatana. voi saatanan saatanan saatana! Manaan ja kiroon hullunlailla ratin takana. Pysähdymme bussin kanssa heti viereiseen bussibysäkille katsomaan vaurioita ja vaihtamaan sanoja.

Nousen autosta ja katson vahinkoja ajatellen mielessään "ei v*ttu mikä mälli. Koko kuskin puoleinen ovi menny sisään. Ei v*ttu saatana. Bussista tulee kuljettaja paikalle ja kysyy ensimmäisenä paloiko mullakin vihreä valo. Totean, että kyllä paloi. Sitten hän myöntää heti kiltisti, että se oli hänen vikansa. Soitan kuitenkin poliisit paikalle.

Vartti tunnin odottelun jälkeen poliisit saapuvat. He puhalluttavat meidät molemmat ja kysyvät meidän tarinamme. Me keromme saman tarinan. Ja puhallamme 0 lukeman. Kuski myöntää, että virhe oli hänen. Poliisi myös toteaa, että kuskin vika se oli ryhmittyessään väärälle kaistalle.

Poliisi kirjottaa meille tapahtuman näkemyksestään ja kuski saa huomautuksen.

Tunnin kulttua jatkan matkaani töihin. Myöhästyin mukavasti, mutta onneksi töissä ymmärsivät tälläkertaa. Olihan kolari minusta riippumaton tekijä.

Aikaisemmin en ole onnistunut mälläämään omaa (tai kenenkään muun autoa) mutta voin sanoa, että ei todellakaan ollut mikään kiva kokemus, vaikka itse en joutunut mitään maksamaan, eikä bonukset menneet. Vielä kurjempi olo olisi varmasti ollut sillon jos olisin itse ollu syyllinen koko jupakkaan. Mutta, vaikka en ollu on silti edelleen eilisestä hiukan haikea ja pahamieli. Outoa(ko)?